vrijdag 11 maart 2011

Google Farmer update

De Linkbuilding richtlijnen van Google worden steeds belangrijker deze tijd. Google streeft er naar om zijn gebruikers de meest gebruiksvriendelijke zoekmachine aan te bieden op het internet. Dit blijkt maar weer uit de nieuwe update van Google genaamd “Farmer”. De achterliggende gedachte van deze update is om alleen zoveel mogelijk hoogwaardige kwalitatieve websites aan te bieden aan de gebruikers.
Dit gaat inhouden dat er onderscheid gemaakt moet worden tussen relevante en onrelevante websites. Bij onrelevante websites kan gedacht worden aan websites met bijvoorbeeld gekopieerde inhoud (inhoud overgenomen van andere websites), en websites die hoog staan in de zoekresultaten maar weinig tot geen relevante inhoud bevatten betreft het onderwerp waar op gezocht wordt.  
Het is logisch dat Google deze stap zet omdat zij juist een gezond internet web ecosysteem aanmoedigen. Om dit te bereiken is er niets mis met het belonen van websites die wel kwaliteit aanbieden, en dat precies waar deze update voor zorgt.
De update zal (geschat) op ongeveer 11,8% van de websites invloed uitoefenen. In de eerste instantie zal hij alleen nog maar worden ingezet in de verenigde staten. Wanneer de update naar Nederland komt is nog niet bekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten